NEZAPAMĆENA NEVERA

HGSS-ovci IZ OLUJNOG NEVREMENA SPAŠAVALI STRANCE Krenuli na Biokovo da spase uplašenog Poljaka pa naišli na mokre i promrzle Čehe

 
 Facebook

Jučerašnje nevrijema uzrokovalo je brojne nesreće, a više posla je imala i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Tako su na svojim Facebook stranicama izvijestili o nesreći koju je doživjela vozačica Jeepa stranih registracijskih oznaka.

Sve je srećom završilo bez ozbiljnijih posljedica. Naime, vozačica je vozeći strmom cestom u predjelu Postupa na Pelješcu u oštrom zavoju proklizala i ostala 'visiti' na dosta strmom terenu.

Ostala je u vozilu i pozvala u pomoć službu 112, a u najkraćem roku stigli su članovi HGSS Stanice Orebić koji su vozilo osigurali od prijetnje višestrukog prevrtanja, dok su vozačicu djelatnici Hitne Orebić prevezli u ambulantu.

Sve je u konačnici završilo samo s minimalnom štetom na vozilu, javlja HGSS Stanice Orebić.

Kasno sinoć mladi poljski državljanin ostao je na vrhu Biokova na Sv. Juri kada se taj kraj poharalo snažno nevrijeme. Javio se u Centar 112 izrazivši bojazan za vlastiti život.

Dežurni spasioci medu kojima i liječnik Stanice Makarska odmah po dojavi izlaze na teren te kreću prema najvišem vrhu Biokova. Na putu prema vrhu susreli su dvoje čeških državljanina mokre i pothlađene, koje su utoplili i posjeli u službeno vozilo. Spasioci su potom kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv. Jure, koji su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi. Nakon pregleda svi su se spustili u bazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:39