MATKO ŠKALAMERA

HGSS RIJEKA PODRŽAO SVOG ČLANA OPTUŽENOG ZA NASILJE U VIŠKOVU Medijski linč je neopravdan, pružamo mu apsolutnu podršku ARMADA ORGANIZIRA SKUP POTPORE

 
Matko Škalamera
 HGSS Stanica Rijeka

Nakon što je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim Matkom Škalamerom iz Viškova te ga je prijavila za kaznena djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede, počinjena na osnovi nacionalne pripadnosti, na štetu 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića, hrvatskog državljanina srpske nacionalne pripadnosti, 20. kolovoza u Viškovu, reagirala je i Hrvatska gorska služba spašavanja iz Rijeke.

Podsjetimo, u javnost su izašle informacije o tome kako je Škalamera inače pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja i alpinist koji je spasio mnoge ljude u nevolji.

Doznalo se da će zbog ovog incidenta biti udaljen iz službe, a njegovi su kolege danas izjavili kako se ograđuju od ovih njegovih postupaka, a kao suradnika su ga nahvalili.

HGSS stanica Rijeka je na svojoj Facebook stranici objavila kako njezini članovi svaki oblik diskriminacije smatraju neprihvatljivim, ali ističu i kako je medijski linč protiv Škalamere nepopravdan te mu pružaju podršku, ističući da je on vrhunski gorski spašavatelj.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

'HGSS stanica Rijeka i njeni članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo.

Stava smo kako naš član Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe. Iz tog razloga našem Matku ovim putem pružamo apsolutnu podršku kao, prije svega, našem prijatelju, te vrhunskom gorskom spašavatelju', stoji u priopćenju koje je na svojim Facebook stranicama objavila HGSS stanica Rijeka.

Skup potpore za Škalameru

Pripadnici Armade okupljeni u grupu 'Over Forty Crew' (OFC) pozvali su u ponedjeljak sve svoje 'članove, simpatizere, navijače Rijeke, građane Rijeke i ljude dobre volje' na mirno okupljanje u srijedu 28. kolovoza u 19,30h sati ispred istražnog zatovora u Rijeci u znak podrške svom pritvorenom prijatelju i članu Matku Škalameri.

- Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš "Škala" je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događaja u Hrvatskoj, poručuju iz OFC-a putem Facebooka, kako prenosi Novi list.

- Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja. Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata i da ne nasjedaju na provokacije onih koji ne žele dobro Matku, ali i cijelom našem narodu. Pokažimo još jednom svima da smo najjači kada je najpotrebnije!, piše na Facebook profilu skupine OFC.

Matku Škalameri poručili su: 'Uspon je dug i težak, ali bit ćeš opet na vrhu i sa prijateljima... SLOBODAN! MATKO ŠKALAMERA, JEDAN OD NAS!'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:43