'LIDER SJEVERA'

HNS JAKO ZADOVOLJAN REZULTATOM 'Na uzlaznoj smo putanji, a pred nama su lokalni izbori'

Anka Mrak Taritaš u svom obraćanju javnosti kazala je kako "postoji tuga zato što koalicija s kojom smo išli na izbore nije pobjedila, ali u HNS-u postoji razlog za veselje"
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Ivan Vrdoljak je danas u obraćanju javnosti na konferenciji za medije u središtu HNS-a istaknuo da su jako zadovoljni s rezultatima ovih izbora. HNS ističe kako su osvojili 127.000 preferencijalnih glasova i ostvarili bolji rezultat nego prošle godine.

"Naravno da nas zabrinjava daleko manja izlaznost, nismo zadovoljni ni ukupnim rezultatom naše koalicije", rekao je Vrdoljak, a pritom je istaknuo kako su ponosni na rezultate svojih kandidata, poput rezultata Anke Mrak Taritaš koja je u 2. izbornoj jedinici "rasturila sve kandidate na drugim listama", kako je naglasio predsjednik HNS-a. Matija Posavec je, prema Vrdoljakovim riječima, "apsolutni politički lider Međimurja".

"Ovo je dobar put i pred nama su još bolji dani Hrvatske narodne stranke", kazao je Ivan Vrdoljak.

Anka Mrak Taritaš u svom obraćanju javnosti kazala je kako "postoji tuga zato što koalicija s kojom smo išli na izbore nije pobijedila, ali u HNS-u postoji razlog za veselje".

"Imali smo odlične kandidate i odradili smo odličan posao. HNS na ovim izborima ima rezultat, dopustite da se zbog toga veselimo", poručila je.

HNS ističe kako su izbornim rezultatom u 3. izbornoj jedinici dokazali da je njihova stranka lider sjevera.

HNS-ov varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo je kako su stranka s jako dobrom organizacijom, ali i s puno ljudi, lidera koji u svojim sredinama mogu pokazati kako se može raditi na dobrobit građana. "Građani to vide, ali ankete ne vide. Više nećemo raditi ankete, već samo rezultate na izborima", poručio je Štromar.

Vesna Pusić je na konferenciji za medije rekla da ne može odoljeti da ne kaže kako je neizmjerno ponosna na HNS. "Napravili smo odličan rezultat, pokazuje da je HNS na uzlaznoj putanji. I ovi izbori pokazali su koliki je potencijal pred nama, a pred nama su lokalni izbori. Ostalo je bilo van naše moći, ali vjerujem da ćemo ubuduće i na to moći utjecati", poručila je Vesna Pusić.

Odgovarajući na novinarska pitanja Ivan Vrdoljak je kazao kako očekuje da HDZ i Most sastave vladu." Jedina prepreka tome je bio Karamarko, njega više nema. Ne vidim našu ulogu u tome", rekao je.

Što se stava HNS-a tiče, Vrdoljak je rekao kako "nema vlasti pod svaku cijenu". "Vlast mora biti efikasna, to ova nije", kazao je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:54