DEFINIRALI PLANOVE

HNS NA EUROIZBORE IZLAZI SAMOSTALNO Nositelj liste bit će mladi HNS-ov župan, a odbacili su ideju o koaliranju: 'Bila je to njegova želja'

 
Matija Posavec
 Davor Pongračić / Hanza Media

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici donijelo odluku da idu samostalno na izbore za Europski parlament i takav će prijedlog sutra biti na iznesen Središnjem odboru koji će o tome odlučivati.

Nositelj liste bit će Matija Posavec, HNS-ov međimurski župan, a na listi će se naći mlađi članovi stranke, javnosti manje poznati, poput dogradonačelnika Svete Nedelje Davora Nađija, dogradonačelnice Trogira Ruže Kovačević Bilić i drugih.

Odluka je donesena jednoglasno, a šef stranke Ivan Vrdoljak iznio je dva koncepta izlaska na EU izbore. Prvi koncept bi bio izlazak na izbore s najjačim ljudima, da listu nosi sam predsjednik i da se na njoj nađe i ministar i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. U tom slučaju išli bi u koaliciju s pojedinim manjinskim strankama poput SDSS-a.

No predsjedništvo stranke ipak se odlučilo za drugu varijantu da idu samostalno, a to je bila i želja samog Posavca.

HNS je, podsjetimo, pregovarao i o zajedničkoj listi sa HSLS-om te Miloradom Pupovcem, ali Darinko Kosor, šef HSLS-a nije htio ići na tu zajedničku listu već samo na onu s HNS-om, pa je i u toj stranci donesena odluka o samostalnom izlasku na izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:56