SKUP U LISINSKOM

HNS PREDSTAVIO LISTU ZA EUROPSKE IZBORE Međimurski župan kritizirao dosadašnje vlasti: 'Iza naših kandidata stoje konkretni i mjerljivi rezultati'

 
Na fotografiji: Matija Posavec
 Srđan Vrančić / CROPIX

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) predstavila je u subotu listu i program za izbore za Europski parlament, istaknuvši da iza njihovih kandidata koji zastupaju sve dijelove Hrvatske i sve skupine, stoje konkretni i mjerljivi rezultati.

Nositelj liste međimurski župan Matija Posavec kazao je da se dvije trećine hrvatskih zakona donosi u Europskom parlamentu te da će HNS-ovi kandidati zastupati u njemu hrvatske interese kao što će u Hrvatsku donijeti europske vrijednosti.

Kritizirao je dosadašnje vlasti da su premalo uzele od EU, tj. da su realizirale samo 26 posto, a ugovorile oko 62 posto od mogućih 10,7 milijardi euro kohezijskih sredstava, te se zauzeo da taj odnos u sljedećem razdoblju bude znatno veći.

Gospodarski rast temeljen na većoj ulozi obrazovanja i kreativnih industrija

U programu su istaknuli gospodarski rast koji temelje na novoj paradigmi znanstvenog napretka, tehnološkim inovacijama, te na znatno većoj ulozi obrazovanja i kreativnih industrija.

Zagreb, 040519. 
Vatroslav Lisinski.
Hrvatska narodna stranka liberalni demokrati (HNS) odrzala je izborni skup na kojem je predstavljena lista i program za izbore za Europski parlament.
Na fotografiji: Matija Posavec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX
Na fotografiji: Matija Posavec

Na pitanje o anketama prema kojima HNS za sada nema ni jednog kandidata koji ima izgleda za ulazak u Europski parlament, Posavec je kazao da će na to radije odgovoriti dan nakon izbora, no uvjeren je kako će im izbori donijeti ulazak u EP.

Nakon što su se kandidati pojedinačno predstavili na pozornici Male dvorane Vatroslava Lisinskog, svaki od njih odgovarao je na pitanja građana snimljene na gradskim ulicama.

Na listi broj 11 su znanstvenik, zamjenik ministra za znanost i dugogodišnji ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić, voditeljica udruga i projekata u kreativnim industrijama Ivana Nikolić Popović iz Zagreba, zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić i zamjenik gradonačelnika Svete Nedjelje Davor Nađi.

Zagreb, 040519. 
Vatroslav Lisinski.
Hrvatska narodna stranka liberalni demokrati (HNS) odrzala je izborni skup na kojem je predstavljena lista i program za izbore za Europski parlament.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX
Skup HNS-a u Lisinskom na kojem je predstavljena lista za EU izbore

Također, na listi HNS-a je i direktorica privatne tvrtke iz Dubrovnika Nataša Gabričević, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Habib Tahiri, trenerica i motivatorica Kristina Bulešić iz Pule, član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, školska pedagoginja Morana Jokić iz Rijeke, vijećnik u Gradskoj skupštini Zagreba Tomislav Stojak i saborski zastupnik Stjepan Čuraj.

Na izbornom skupu bili su nazočni i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, zamjenik predsjednika Predrag Štromar, saborski zastupnici i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:04