PODRŠKA STRANKE

HNS: Šipuš će biti ministar kulture

Ministarstvo kulture više od tri tjedna nije imalo šefa, a iz HNS-a se moglo čuti da se na imenovanje tako dugo čeka jer su provjeravali je li i Šipuš možda na neki neprikladan način koristio službenu kreditnu karticu
 Tomislav Krišto/CROPIX

Predsjedništvo HNS-a, neslužbeno doznaje Jutarnji, danas će na sjednici predložiti da se Berislava Šipuša imenuje ministrom kulture, čime će ta institucija, nakon gotovo tri tjedna, napokon dobiti novog čelnika.

- Neslužbeno vam mogu potvrditi da će Predsjedništvo danas vrlo vjerojatno donijeti odluku da Berislav Šipuš postane novi ministar - potvrdio je Jutarnjem listu jedan član Predsjedništva narodnjaka. Osim njega, još nam je nekoliko članova potvrdilo da će tijekom današnje sjednice Predsjedništvo gotovo sigurno donijeti prijedlog da Šipuš formalno-pravno zamijeni bivšu HNS-ovu ministricu Andreu Zlatar koja je s tog mjesta morala otići jer je mimo procedura koristila službenu kreditnu karticu Ministarstva.

- Prijedlog mora odobriti središnji odbor stranke. No, to je procedura koja bi trebala biti odmah gotova, tako da će Ministarstvo kulture konačno dobiti šefa - doznaje Jutarnji iz HNS-a.

Ministarstvo kulture više od tri tjedna nije imalo šefa, a iz HNS-a se moglo čuti da se na imenovanje tako dugo čeka jer su provjeravali je li i Šipuš možda na neki neprikladan način koristio službenu kreditnu karticu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:46