PREDIZBORNA IGRA

HOĆE LI DOĆI DO KOALICIJE SDP-a I MOST-a? Petrov odgovorio Bernardiću: Uvijek smo bili poželjan partner, ali uvijek nastane problem...

Božo Petrov
 Goran Mehkek / Hanza Media

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je rekao da je SDP spreman za izbore i da im je Most prihvatljiv partner.

- S Mostom imamo korektnu suradnju, pogotovo na pitanjima koja su važna za Hrvatsku. SDP je jasno definirao da na izbore idemo s HSS-om, s njima smo potpisali i sporazum, a što se Mosta tiče, mislim da smo na istoj strani kada je u pitanju odgovornost za Hrvatsku, odgovornost za građane, za porezne obveznike koji pune proračun, rekao je šef SDP-a u ponedjeljak u intervjuu za Mediaservis.

No predsjednik Mosta Božo Petrov za Bernardićevu stranku nema puno lijepih riječi. U razgovoru za tportal Petrov je de facto odbio mogućnost koalicije Mosta i SDP-a.

- Most je uvijek bio poželjan partner, to nije ništa novo. Tako je od 2015. godine. Problem nastaje kad uvide da mi stvarno jesmo za promjene u Hrvatskoj. Ali nas ne zanimaju ponude 'što bi kad bi', niti projekcije budućnosti. Zanimaju nas konkretni zakonski prijedlozi koji se događaju sada i oko kojih se možemo usuglasiti.

Jer kada je, primjerice, Zakon o HNB-u u pitanju i revizija HNB-a, tada nismo bili prihvatljivi nikome, ni SDP-u ni HDZ-u, ni jedni ni drugi nisu podržali taj naš zakon, ili kada je izbor ustavnih sudaca u pitanju. Vjerujem da hrvatski građani pomalo uviđaju da su stvarne promjene moguće jedino izvan i HDZ-a i SDP-a, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov za tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:17