ROKOVI ZASAD OSTAJU ISTI

HOĆE LI PELJEŠKI MOST POSTATI PRVA ŽRTVA KORONAVIRUSA U RH? Zbog epidemije se zatvara kineska tvornica koja gradi čelične konstrukcije za most

Radovi na Pelješkom mostu
 Denis Jerkovic / CROPIX /AFP

Koronavirus koji je paralizirao cijelu Kinu i zbog kojeg se panika proširila diljem svijeta mogao bi imati utjecaja i na Hrvatsku. Naime, zbog epidemije ove smrtonosne bolesti se privremeno zatvara kineska tvornica koja gradi čelične kontrukcije za Pelješki most, donosi Dnevnik Nove TV.

Ipak, ta vijest ne znači da će radovi u Hrvatskoj prestati. Barem zasad, jer postavlja se pitanje što će se dogoditi kada na red dođe postavljanje novih konstrukcija.

Iz Hrvatskih cesta kažu da izvođač radova nije zatražio produljenje roka pa i dalje stoji da bi most trebao biti otvoren 31.srpnja 2021.

"Izvođač radova svojim je postupanjem prethodno i unaprijed poduzeo sve potrebne mjere kojima je spriječena mogućnost potencijalne ugroze gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mjere su poduzete i provode se sukladno jasnim naputcima", kažu u HC-u za Dnevnik Nove TV.

Hrvatske ceste zbog zaraze do daljnjega neće moći slati ni nadzorne inženjere u tvornicu u Kinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:19