TUŽBA INES STRENJE LINIĆ

HOĆE LI TO BITI SVJEDOČENJE KOJE ĆE UZDRMATI HRVATSKU? Zoran Milanović stiže na sud, morat će otkriti detalje famoznog noćnog sastanka s mostovcima

 CROPIX

Bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović, kako piše Novi list, trebao bi se sutra pojaviti na sudu u Rijeci da bi svjedočio u postupku koji je saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić pokrenula protiv tog dnevnog lista.

Strenja je, naime, podnijela tužbu jer je Novi list prenio informaciju koju se prethodno objavili i neki drugi mediji, a riječ je o tome da je i Ines Strenja Linić u prosincu 2015. bila među zastupnicima Mosta koji su se tajno sastali s tadašnjim premijerom Milanovićem u Banskim dvorima. Podsjetimo, 8. prosinca 2015. u kasnim noćnim satima, u vrijeme teških pregovora o sastavljanju nove Vlade, kada je Most pregovarao malo s SDP-om, malo s HDZ-om, skupina mostovaca bez znanja čelnika Bože Petrova sastala se s Milanovićem.

U Banske dvore ušli su na sporedan ulaz. Tada je objavljeno kako su u Vladu došli Tomislav Panenić, Ljubica Ambrušec, Josip Katalinić te Strenja Linić, koja je demantirala da je bila na tom sastanku. Zbog toga je i tužila Novi list tvrdeći da joj je time nanesena šteta, pa je zbog toga kao svjedoka na sud pozvala Milanovića. Bivši šef SDP-a do danas nije javno otkrio tko je sve tada od mostovaca došao na sastanak. Poslije je u HTV-oj emisiji Nedjeljom u dva potvrdio taj sastanak u Vladi kazavši da su se sastali u kasnim satima i da to govori da oni nisu bili načisto.

- Pregovarali smo o dogovoru sa SDP-om. Bili su korektni, ali zbunjeni. Nisu dolazili ogovarati Petrova niti bilo koga drugog iz Mosta - kazao je tada Milanović, koji je odbio otkriti njihova imena jer im, kako je rekao, "štiti integritet". A danas bi javnost mogla konačno doznati koji su sve mostovci tajno posjetili Zorana Milanovića u Banskim dvorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:29