VREMENSKA PROGNOZA

HOĆEMO LI IMATI BIJELI BOŽIĆ? Stigle najnovije dugoročne prognoze, svi meteo servisi predviđaju scenarij koji se ljubiteljima zime neće svidjeti!

 
 Zvonimir Barišin/Ivo Ravlić/Damjan Tadić / Cropix

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu oborinu, većinom na Jadranu i u gorju. Duž obale će mjestimice padati kiša, u unutrašnjosti Dalmacije i susnježica, a u Lici ponegdje malo snijega. Na istoku mjestimice magla. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu bura u jačanju, krajem dana jaka, ponegdje i olujna. Najviša dnevna temperatura između -2 i 2, na Jadranu od 6 do 10 °C, piše DHMZ.

Slično se vrijeme očekuje i sljedećih dana, no za petak i vikend slijedi zatopljenje koje će, izgleda, potrajati i za vrijeme božićnih blagdana. Posljednji 'bijeli Božić' u većini je krajeva Hrvatskoj bio prije Naime, kako piše norveški yr, meteorološki servis iznimno popularan i kod nas, dnevna temperatura u Zagrebu za Badnjak kretat će se oko 5°, a za Božić će biti još i toplije jer je najavljeno plus 8°. Toplo vrijeme zadržat će se do blagdana svetog Stjepana, odnosno 26.12, kada će dnevna temperatura pasti na oko 2°. Pritom bi u Zagrebu, primjerice, prema sadašnjem izračunima kompjuterskih meteoroloških modela, na sam Božić moglo pasti i malo kiše.

Yr

Ako ste pak mislili provesti praznike u susjednoj Sloveniji zbog snježnih radosti, ni tu nema riječi utjehe. Glavni meteorolog RTV Slovenija Brane Gregorčič izjavio je da tek za četvrtak, s dolaskom vremenske fronte, kad će temperatura biti oko nula stupnjeva, postoji mogućnost slabih snježnih padavina.

No, ako se to i dogodi, bjeline će brzo nestati, jer već za vikend slijede temperature od 5 do 10 stupnjeva. I snježna prognoza za Božić nije sjajna za ljubitelje zime jer će temperatura u predbožićnoj noći biti oko pet stupnjeva, kazao je Gregorčič za slovenske medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:28