POSJET ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

'HOĆEŠ BITI PILOT? TREBAJU NAM PILOTI. DODUŠE, TREBAJU NAM I AVIONI' Predsjednica odgovarala na pitanja školaraca u Brdovcu, pitali je voli li vojnike

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2019. u 23:43

Zagreb, 140119.
Vila Prekrizje.
Pantovcak 281.
Sjednica Vijeca za obranu na kojoj je predstavljeno izvijesce o nabavi vojnih zrakoplova.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic, predsjednica republike Hrvatske.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoj trodnevni posjet Zagrebačkoj županiji, a prva stanica bio je Zaprešić, javlja RTL.

Posjetila je klub svjetskih prvaka u kuglanju, dvorac Lužnica, osnovnu školu u Brdovcu te strukovnu školu u Samoboru.

Predsjednici je sigurno najzanimljivije bilo u osnovnoj školi u Brdovcu gdje su je djeca dočekala s navijačkom pjesmom. Nakon što je u sklopu projekta "Hrvatska čita" pročitala ulomak iz romana "U registraturi" osnovnoškolci su predsjednici postavili nekoliko pitanja. 

Na pitanje djevojčice koliko treba učiti da se postane predsjednica, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Ovo je jako dobro pitanje. Tehnički, predsjednik može postati svaki punoljetni građanin. Ali nije sve samo u učenju, treba znati ovo, ono... Ali da, i učenje je važno".

Nakon što ju je jedan dječak upitao voli li vojnike, zanimalo ju je želi li on postati vojnik i u kojem rodu. Čak mu je i predložila u koji bi mogao ići. "Hoćeš biti pilot", upitala je dječaka na što je on odgovorio potvrdno. "To je dobro, treba nam pilota. Trebaju nam i zrakoplovi, doduše, ali trebaju nam piloti", kazala je kroz smijeh predsjednica, javlja RTL.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo