NAKON BANDIĆEVIH IZJAVA

HORVAT O MINISTRICI DIVJAK 'Prihvatila se strukturnih promjena koje ne prihvaćaju svi'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.06.2019. u 12:37

Zagreb, 120219.
Trg sv. Marka.
Doalzak na sastanak vladajucih i njihovih koalicijskih partnera.
Na fotografiji: Darko Horvat.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Na fotografiji: Darko Horvat

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u srijedu, komentirajući prikupljanje potpisa saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića za opoziv ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, da se ona u svom resoru "prihvatila strukturnih promjena koje ne prihvaćaju svi" te ocijenio kako to ne znači da u budućnosti neće biti dogovora.

"Kolegica Divjak se u svom resoru prihvatila, isto kao i mnogi ministri u drugim resorima, određenih strukturnih promjena. Za neke su one prihvatljive, a za neke ne, ali to ne znači da u ovom trenutku i u našoj bližoj budućnosti neće biti dijaloga i dogovora", izjavio je Horvat nakon konferencije "InvestCro: Investicije u ključnim sektorima".

Upitan kako komentira činjenicu da jedan koalicijski partner "izmiče stolicu" pod jednom ministricom u Vladi, Horvat je odgovorio da je u koalicijskom potencijalu uvijek bilo različitih razmišljanja, a ima ih i u ovom predmetu, no i ovoga puta to će završiti dogovorom.

Bandić je prošlog tjedna tražio smjenu ministrice Divjak te pozvao mjerodavne državne institucije da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je utrošeno više od 7,3 milijuna kuna, a neće se primjenjivati u "Školi za život", te nabavu 8000 tableta koje se inače može kupiti za upola manju cijenu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo