TUŽI 'PRAVO NA GRAD'

Horvatinčić ne pristaje na mirenje: Kleveta je da sam 15 milijuna eura posudio od kriminalnog miljea

Horvatinčić je zbog klevete tužio Teodora Celakoskog iz udruge Pravo na grad, i to zbog tvrdnji koje je iznio na konferenciji za novinare 4. listopada prošle godine.
 Krajač/CROPIX

Dok čeka završetak istrage zbog smrti dvoje talijanskih nautičara koji su poginuli kada je na njih naletio gliserom, zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić u četvrtak se pojavio na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Horvatinčić je zbog klevete tužio Teodora Celakoskog iz udruge Pravo na grad, i to zbog tvrdnji koje je iznio na konferenciji za novinare 4. listopada prošle godine.

Tada je naveo da je vlasnik Hoto grupe novac za gradnju trgovačkog centra Cvjetni posudio od zagrebačkog krim miljea. Prema tvrdnjama Celakoskog, kako bi dobila kredit od Hypo banke u iznosu od 55 milijuna eura, potreban za projekt Cvjetni, Hoto grupa morala je prvo osigurati 15 milijuna eura. Budući da tvrtka nije imala toliko novca, Horvatinčić je Hotu posudio vlastiti novac, naveo je Celakoski novinarima.

- Ni pod kojim uvjetima ne pristajem na mirenje - odgovorio je Horvatinčić sucu Nenadu Lukiću kada ga je pitao je li spreman na mirno rješenje spora.

Budući da vlasnik Hoto grupe ne želi odustati od tužbe protiv Celakoskog, on će na idućem ročištu iznijeti svoju obranu, a iskaz će dati i Horvatinčić. U tužbi je Horvatinčić naveo da nema nikakve veze sa zagrebačkim krim miljeom i da uopće ne zna tko su njegovi pripadnici. Tvrdi također kako je zbog navoda iznesenih pred novinarima doveden u situaciju da ga se prikazuje kao osobu koja radi protuzakonito. Zbog svega toga, tvrdi, ugrožen mu je i poslovni odnos s bankama, ali i potencijalnim kupcima stanova i poslovnih prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:13