PRIMITIVNI ISPAD U BALTAZARU

HRT-ov RUKOVODITELJ U RESTORANU NASRNUO NA DIREKTORA ODAŠILJAČA I VEZA Nakon nasrtaja krenule su psovke, a zatim je čelnika OiV-a uhvatio za uši...

 
Restoran Baltazar, Mate Botica (u krugu)
 Berislava Picek, Tomislav Kristo / CROPIX

Nimalo ugodan susret u zagrebačkom restoranu Baltazar između Zdenka Luburića, ravnatelja HRT-ove poslovne jedinice Tehnologija, i Mate Botice, direktora Odašiljača i veza, kulminirao je potezanjem za uši te psovkama.

Kako doznajemo od očevidaca nemilog događaja, 2. srpnja Luburić je u restoranu fizički nasrnuo na Boticu. Osim što ga je pritom uhvatio za uši, Botici je izrekao i nekoliko vrlo neumjesnih psovki.

O neprimjerenom ponašanju ravnatelja HRT-ove poslovne jedinice Tehnologija, a koje je izgledalo kao potez očajnika s obzirom na iskrsle nesuglasice oko neke poslovne ponude, ubrzo je doznao i prvi čovjek HRT-a, glavni ravnatelj Kazimir Bačić.

Botica je o proživljenoj neugodnosti pismeno izvijestio HRT, pa je ravnatelj Bačić smijenio ravnatelja HRT-ove Tehnologije, a kako se može čuti na prisavskim hodnicima, prijeti mu i otkaz. Neslužbeno se može saznati da se Luburić, osim zbog ispada u Baltazaru, na tapeti čelnih ljudi našao i zbog sustavnog maltretiranja zaposlenika, a posebno žena, kojima je davao do znanja da nježniji spol ne može biti na vodećim mjestima...

Ne bismo li otkrili što je točno bio okidač povlačenja za uši, nazvali smo Matu Boticu, koji je proglašen menadžerom 2018. godine u kategoriji javih poduzeća.

- To je stvar primitivnog ponašanja i ne želim se spuštati na tu razinu komentirajući te stvari. Na odluke HRT-a, s kojima Odašiljači i veze imaju besprijekoran odnos, ne mogu utjecati, a o potezima koje je, kako kažete, povukao ravnatelj HRT-a, trebate pitati njega. Na ovoj sam funkciji tri godine i suradnja je s HRT-om, ponavljam, dobra - rekao nam je kratko Mate Botica odbivši komentirati povod nesuglasicama koje su kulminirale primitivnim činom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:47