SANJA ŠEGEDIN-MIRIOVSKY

HRT-ovka PROGOVORILA O SVOM PRILOGU O GEORGEU MICHAELU 'Tolerantna sam osoba, žao mi je da moji kolege ne shvaćaju da se greške događaju u brzini'

HRT

Ispričavam se, žao mi je zbog greške koja se dogodila, i to zbog brzine i kraćenja TV priloga. Tolerantna sam osoba i nisam imala namjeru bilo koga uvrijediti niti diskriminirati po bilo kojoj osnovi.

Najviše mi je žao kolega novinara koji ne shvaćaju da se nešto tako može dogoditi - rekla nam je jučer Sanja Šegedin-Miriovsky, autorica TV priloga o smrti poznatog pjevača Georgea Michaela koji je izazvao niz negativnih reakcija u javnosti i zbog kojeg je sankcionirana. Šegedin-Miriovsky, inače dugogodišnja HRT-ova novinarka, jučer je dobila opomenu nadređenih, a buru je podiglo to što je u svom prilogu emitiranom u podnevnom Dnevniku HRT-a, među ostalim, navela kako je o legendarnom pjevaču snimljen “film o privatnom životu prožetim alkoholom, drogom i homoseksualizmom o kojem je otvoreno govorio”. Uslijedio je potom niz napada na HRT te reakcija Zagreb Pridea, pa su HRT-ovi urednici povukli prilog, a novi je za središnji Dnevnik napravio Ante Batinović.

O cijelom slučaju, kako su prenijeli mediji, oglasio se i HRT priopćenjem u kojem su naveli da su zaustavili daljnje emitiranje priloga te da je autorica dobila opomenu.

“HRT, odmah nakon emitiranja priloga o smrti Georgea Michaela u podnevnome Dnevniku, u kojemu je posve neprimjereno spomenuta njegova seksualna orijentacija, zaustavila je daljnje emitiranje spornoga priloga”, navedeno je u priopćenju.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo