SIGURNOSNI PROPUST

HRVAT PRVI OTKRIO GREŠKU U INTERNET EXPLORERU 11 Ivan (33) zaposlen u Googleu dobit će novčanu nagradu

Kako navodi portal Gadgeterija, svjetski poznata IT kompanija za pronalazak propusta unutar svog najnovijeg internetskog preglednika i Windowsa osigurala je nagrade u iznosu od 100 tisuća dolara

Ivan Fratrić, 33-godišnji Hrvat zaposlen u Googleu, prvi je na svijetu otkrio sigurnosni propust unutar Internet Explorera 11, za što će od Microsofta dobiti izdašnu novčanu nagradu. U kojem iznosu, još se ne zna.

Microsoft je, naime, prije nekoliko dana na svom službenom blogu obavijestio javnost o tome da je pronađen prvi sigurnosni propust u sklopu akcije koju su pokrenuli krajem lipnja.

Kako navodi portal Gadgeterija, svjetski poznata IT kompanija za pronalazak propusta unutar svog najnovijeg internetskog preglednika i Windowsa osigurala je nagrade u iznosu od 100 tisuća dolara. I to 11 tisuća za manje propuste pa sve do 50 tisuća za veće.

Fratrić je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je dugo radio na različitim projektima. Bio je stručni suradnik na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave na FER-u, gdje je radio na razvoju biometrijskih sigurnosnih sustava.

Posljednih 10 mjeseci zaposlen je kao sigurnosni stručnjak u Googleu u Švicarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:58