SLASTICA

HRVATI POLUDJELI ZA BUREKOM S VIŠNJAMA 'Prije pola godine smo ga povukli iz prodaje, ali izgleda da ljudi to nisu prežalili, vratili smo ga'

U Mlinar se vratio burek s višnjama, javljaju plakati diljem gradova. Iz poznatog pekarskog lanca kažu nam da je odgovor na pitanje zašto su vratili “višnju” u ponudu vrlo jednostavan.

- Zato što su kupci to tražili! Zadnjih nekoliko mjeseci u gotovo svim prodavaonicama bilježimo povećani broj upita kupaca za burek s višnjama. Zapravo, kad smo prije nešto više od pola godine donosili odluku o njegovu povlačenju s tržišta, rukovodili smo se činjenicom da smo u tom trenutku imali dva voćna okusa, jabuku i višnju, koji su si međusobno konkurirali. No, kupci to očito nikada nisu prežalili - objašnjavaju nam iz Mlinara. Zato su očito iznimno traženi voćni burek vratili u ponudu.

Mlinar ima i još jednu neobičnu varijaciju ovog tradicionalnog proizvoda - burek s čokoladom. - U startu je to bila šok terapija. Pojava bureka nadjevenog čokoladom kod potrošača je u početku izazivala nevjericu, a čak je i naše prodajno osoblje na često komične upite kupaca kako je moguć burek s čokoladom ponekad odgovaralo s velikim količinama osmijeha. Danas je to dobro prihvaćen proizvod.

Naprosto, naši tehnolozi nisu se bojali predložiti takvu vrstu ponude. Neprestano prate trendove u pekarskoj industriji i primijetili su da s čokoladom uvijek mogu eksperimentirati. Konačno, uspjeh bureka s čokoladom ohrabrio nas je u istraživanju i planiranju novih inovativnih proizvoda. Bit će toga još - najavljuju nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:46