PROBLEMI

HRVATI SE VRAĆAJU KUĆAMA NAKON PRODULJENOG VIKENDA Na većini ključnih prometnica vladaju gužve, kolona na Bosiljevu je 16 km, evo gdje je još kritično

Arhivska fotografija
 Tomislav Krišto / CROPIX

S krajem produljenog vikenda, koji su brojni hrvatski građani iskoristili za putovanja, stigle su i velike gužve na ključnim prometnicama. Prema izješću Hrvatskog autokluba od 19 sati, pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti kao i na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u koloni u pokretu na pojedinim dionicama.

Usporeno u koloni uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Zagreb u smjeru unutrašnjosti. Kolona pred čvorom Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba je oko 16 km. Pred naplatom Lučko (A1) u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Nna državnoj cesti DC1 kod Slunja i pred Karlovcem u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni u pokretu, a i s otoka Krka prema kopnu od Malinske do Krčkog mosta vozi se u koloni u pokretu.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 u zoni vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kolnici su mjestimice vlažni u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:22