ONI ZNAJU KAKO

Hrvati, želite izaći iz krize? Menadžeri i poduzetnici imaju masterplan za izlazak iz gliba recesije

Plan ima 10 glavnih mjera, a menadžeri procjenjuju da bi se njihovom primjenom mogao ostvariti gospodarski rast od 6 do 10 posto

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika Croma na 1. kongresu hrvatskih menadžera i poduzetnika predstavlja Masterplan razvoja hrvatskoga gospodarstva s fokusom na reindustrijalizaciju, javlja HRT.

Masterplan pod nazivom 'Mi znamo kamo' ima deset glavnih područja promjena, a u Cromi procjenjuju da bi se primjenom njihovih mjera u srednjoročnom razdoblju mogao ostvariti gospodarski rast od 6 do 10 posto.

- Ovaj plan ponudit će kompas za izlazak iz gliba recesije, platformu za dugoročno unapređenje konkurentne sposobnosti realnog sektora i odgovore na pitanja kako sačuvati postojeća i relativno brzo otvoriti nova kvalitetna radna mjesta. Umjesto gospodarstva baziranog na tercijarnom sektoru, treba nam i jaka proizvodnja. Strateški zaokret prema re-industrijalizaciji prvi je korak k oporavku i izlasku iz krize – izjavio je jedan od glavnih kreatora dokumenta, Vladimir Ferdelji, predsjednik Crome i predsjednika uprave Elektrokontakta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:02