(ISC)2

HRVATICA U UPRAVI NAJVEĆE SVJETSKE CYBER SECURITY ORGANIZACIJE? Ovo je prvi puta da netko iz Hrvatske ima šansu upravljati sa 125 tisuća stručnjaka...

Biljana Cerin

Direktorica hrvatske tvrtke Ostendo Consulting, Biljana Cerin nominirana je za poziciju u Upravnom odboru (ISC)2. Ovo je prvi puta da bi na čelo najutjecajnije svjetske stručne organizacije za informacijsku sigurnost mogao doći netko iz Hrvatske.

International Information Systems Security Certification Consortium ili (ISC)2 kako se češće naziva, okuplja preko 125 tisuća certificiranih stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava i uvjerljivo je najveće i najutjecajnije tijelo ovakve vrste u svijetu. Upravni odbor (ISC)2 na kraju svog mandata ističe devet stručnjaka iz cijelog svijeta koji su prema mišljenju odbora svojim djelovanjem značajno doprinijeli razvoju informacijske sigurnosti, a članstvo će među njima odabrati svoje novo vodstvo.

Biljana je u upravljanju rizikom informacijske sigurnosti pomagala brojnim klijentima zvučnih imena poput Fortune 500 biotehnološke kompanije Amgen, Stanford University – hospital and clinics, MGM resorts i drugima. Redoviti je predavač na mnogobrojnim međunarodnim stručnim događajima, a u Hrvatskoj je 2016. uvrštena među 50 najutjecajnijih žena u IT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:00