ŠOK S PRISAVLJA

HRVATSKA NEĆE IĆI NA EUROSONG 'Odustajemo zbog krize i slabih plasmana'

Hrvatska radiotelevizija donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na slijedećem Eurosongu
Croatia's Klapa s Mora performs during the first semifinal of the 2013 Eurovision Song Contest at the Malmo Opera Hall in Malmo, on May 14, 2013. The finals of the 2013 Eurovision Song Contest will be held on May 18, 2013.AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / JANERIK HENRIKSSON SWEDEN OUT
 AFP

Hrvatska radiotelevizija kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na slijedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji, priopćili su s Prisavlja.

Također, izvijestili su da će ovisno o interesu javnosti i gledatelja naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga.

- Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa - stoji u priopćenju.

Ističu da, iako odluka možda neće naići na odobravanje dijela gledatelja, HRT je u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa.

Iz HRT-a napominju da su odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već ranije donijele i neke druge europske države, posebice one pogođene recesijom i krizom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:47