POBJEGAO IZ ZATVORA

Hrvatska obavijestila BiH da Džidić ne može biti izručen

Ministarstvo pravosuđa BiH potvrdilo je u ponedjeljak za portal Klix.ba da je dobilo službenu obavijest od nadležnih tijela Hrvatske putem Interpola Zagreb da Mladen Džidić, osuđeni ubojica i bjegunac iz Kazneno-popravnoga zavoda Mostar, ne može biti izručen BiH.

"Nadležna tijela Republike Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravosuđa BiH da je navedena osoba državljanin Republike Hrvatske i da, sukladno Ustavu Hrvatske, on ne može biti izručen drugoj državi", prenosi Klix kratko priopćenje iz ministarstva.

Dodali su da su o eventualnom iniciranju ustupanja izvršenja kazne zatvora Hrvatskoj obavijestili KPZ Mostar koji je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne tjeralice.

Mladen Džidić je uhićen prije nekoliko dana u Sesvetama u Zagrebu u iznajmljenom stanu gdje je pronašao utočište. On je pobjegao iz KPZ Mostar ne vrativši se nakon redovnog dopusta u mostarski zatvor do 11. siječnja ove godine i od tada mu se gubi svaki trag.

U raspisanoj tjeralici je navedeno da je Džidić rođen 1974. u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.

U BiH je pravomoćno osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:46