STRAVIČAN NAPAD

HRVATSKA PREDSJEDNICA UPUTILA SUĆUT GUVERNERKI NOVOG ZELANDA 'Osuđujemo brutalne napade na nevine ljude te ostajemo odlučni u borbi protiv terorizma'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2019. u 15:08

Mate Piškor / Hanza Media

Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u petak sućut guvernerki Novog Zelanda Patsy Reddy povodom terorističkih napada na džamije u gradu Christchurchu u kojima je poginulo najmanje 49 ljudi, priopćeno je iz njezinog ureda.

U napadu maskiranih ekstremista u petak na dvije džamije u novozelandskom Christchurchu poginulo je najmanje 49 ljudi, u događaju koji je premijerka Jacinda Ardern opisala jednim od najcrnijih dana u povijesti zemlje. Policija je uhitila četvero osumnjičenika.

„Republika Hrvatska i ja osobno osuđujemo ove brutalne napade na nevine ljude te ostajemo odlučni u borbi protiv terorizma, vjerske netrpeljivosti i svakog oblika netolerancije", poručila je Grabar-Kitarović u poruci guvernerki te zemlje Patsy Reddy.

"U ovim teškim trenucima tuge i boli, molim Vas, Vaša Ekscelencijo, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti s obiteljima stradalih, kao i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost novozelandskom narodu kako bi prebrodili posljedice ovih stravičnih zločina“, stoji u sućuti predsjednice.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo