INSTANT BOGATAŠ

HRVATSKA TRAŽI SVOG MILIJUNAŠA Osvojio 132 milijuna kuna, a uplatio listić 2 minute prije roka

Anonimac je zaradio 19,3 milijuna prosječnih hrvatskih plaća. Za tu svotu može kupiti penthaus u Hong Kongu

Svjetski dan smijeha, koji se obilježio u petak, jednom je Hrvatu bio posebno uzbudljiv. On se imao zašto smijati nakon što je shvatio da mu je kombinacija od sedam brojeva u igri Eurojackpot donijela dobitak od nevjerojatnih 132 milijuna kuna! Sretni Hrvat uplatio je jednu kombinaciju na internetu za 15 kuna.

S brojevima 8, 18, 22, 33, 40 te dodatnim 2 i 8 ovaj je novi multimilijunaš ušao u povijest kao najveći dobitnik igara na sreću u Hrvatskoj.

Nema za Mandžukića

Tko je srećković iz Hrvatske, ne znaju još ni u HL-u, ali ono što se zna jest da je uplatio listić samo dvije minute prije isteka roka.

- Njegov identitet bit će poznat u ponedjeljak, a podatke o njemu ćemo objaviti isključivo ako za to dobijemo suglasnost - kaže Ana Jazić, voditeljica Službe korporativnih komunikacija HL-a.

Osvajanje glavnog dobitka u ovoj igri nije nimalo jednostavan podvig, a vjerojatnost da pogodite brojeve je 1 naprema 59,325.280. I taj jedan upravo je naš junak. No, nije samo on sretan zbog toga. I hrvatski će proračun biti bogatiji za 26,4 milijuna kuna jer će mu naplatiti 20 posto poreza. On će svoj dobitak, umanjen za porez, u iznosu od 105,4 milijuna kuna dobiti na račun u roku od deset dana.

Novopečeni bogataš s ovolikim iznosom može bezbrižno živjeti do kraja života. Za usporedbu, ta je svota jednaka broju od 19,2 milijuna prosječnih mjesečnih plaća u Hrvatskoj. Za taj novac dobitnik bi mogao, primjerice, kupiti luksuzni penthaus od 350 četvornih metara u Hong Kongu. No, ipak ne bi mogao kupiti Marija Mandžukića, hrvatskog nogometaša koji je procijenjen na 20 milijuna eura.

Porezi u Europi

U igri Eurojackpot sudjeluje 14 zemalja s oko 240 milijuna stanovnika. Neke države oporezuju dobitke, a neke ne. A Hrvatska je tu u samom vrhu s 20 posto poreza. Slovenija ima 15 posto poreza, kao i Nizozemska, dok u Italiji ta stopa iznosi tek pet posto.

U Njemačkoj se ne naplaćuje porez, kao ni u Velikoj Britaniji. Najveći osvojeni jackpot, prije ovoga, bio je 2009. kada su u igri Super7 dvojica igrača podijelila više od 53 milijuna kuna.

Tagovi

Izdvajamo