POTENCIJALI ZA TURIZAM

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA OTVARA PREDSTAVNIŠTVA NA NOVIM TRŽIŠTIMA Raspisan je natječaj za direktore ureda u Seulu i Londonu, evo koji su uvjeti

 Profimedia, Zuma Press - Archives

Hrvatska turistička zajednica otvara svoja predstavništva u Londonu i Seulu, kako bi se iskoristili veliki potencijali tih tržišta za hrvatski turizam. Ističu da nakon tih ureda slijedi daljnje širenje i otvaranje ureda i u Los Angelesu.

Objavljen je i natječaj za izbor direktora predstavništva i to za tržište Velike Britanije sa sjedištem u Londonu te za tržište Južne Koreje sa sjedištem u Seulu gdje se ured predstavništva otvara po prvi put.

Kanadidati mogu dostaviti svoje životopise i dokaze o ispunjavanju uvjera do 13. prosinca, priopćeno je iz HTZ-a.

„Raspisan je natječaj za direktora budućeg ureda u Južnoj Koreji gdje po prvi puta otvaramo svoje predstavništvo budući da je riječ o tržištu koje za hrvatski turizam nudi velike potencijale. Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima zbog čega smo nedavno i otvorili ured u Kini te nam nakon Seula slijedi procedura za otvaranje ureda u Los Angelesu. Iznimno nam je važno i tržište Velike Britanije koje iz godine u godinu sve značajnije participira u ukupnim rezultatima turističkog prometa te s kojeg u ovoj godini rastemo po stopi od 8 posto. Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni pojedinci i dokazani profesionalci koji će svojim radom značajno pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i poželjne turističke destinacije“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kandidati moraju ispunjavati uvjere propisane Zakonom o radu i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu, a tu su i uvjeti propisani natječajem. Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati dužnost direktora, poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva. Tekst javnog poziva sa svim informacijama dostupan je na službenim web stranicama HTZ-a OVDJE.

Turističko vijeće HTZ-a za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura. Predsjednicom Povjerenstva imenovana je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članove Povjerenstva čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš koji je član Povjerenstva kao vanjski suradnik. Nakon evaluacije svih pristiglih prijava, Povjerenstvo će intervjuirati odabrane kandidate i o svom prijedlogu imenovanja obavijestiti Turističko vijeće, dodaje se u priopćenju HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2021 00:41