OMOGUĆAVA MASTERCARD

HRVATSKE AVANTURE STRANIH TURISTA Francuskinji Delphine zastao je dah: ovaj trenutak na brdu Gaj iznad Primoštena je promijenio njen život

Penjemo se na brdo Gaj iznad Primoštena kako bismo vidjeli zalazak sunca koji izgleda spektakularno dok se more skriva iza otoka i otočića. I dok uživam u pogledu, on odjednom klekne ispred mene i izvadi prsten - priča Delphine Pavlak, Francuskinja iz Normandije koja je svoje srce poklonila jednom Dalmatincu i prije nego je uopće znala gdje je Hrvatska, a kamoli Primošten odakle je njen Marko.

Upoznali su se 2000. na brodu u Grčkoj na kojem su oboje radili.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

- Vjenčali smo se u katedrali svetog Jakova u Šibeniku. Moja obitelj i ja smo bili u jednog kući nedaleko Primoštena, a Marko i svi njegovi došli su prije vjenčanja po mene. Isprosili su me dalmatinskim pjesmama, a moji sjeverni Francuzi bili su toliko ganuti da su i muškarci zasuzili od silne romantike. To kod nas uopće nije običaj, mlada i mladoženja samo se nađu ispred crkve. Svadba je bila u marini Frapa u Rogoznici. Nas dvoje doplovili smo brodom do marine, a kako smo jedan i drugi ljubitelji fine hrane, imali smo nekoliko vrsta rižota i pravu, domaću pašticadu.

Jedna djevojka svirala je stare francuske šansone, dok ju je druga pratila na harmonici, a sve uz još jedan band koji je svirao dalmatinske i hrvatske pjesme. Mnogi su rekli kako im je to bilo najbolje vjenčanje - opisuje Delphine na savršenom hrvatskom, s dalmatinskim naglaskom, kako je 2006. postala hrvatska snaha i odlučila Normandiju zamijeniti - Splitom.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

- Ovo je najbolje mjesto na svijetu za mene. Nigdje ne želim ići iz Splita. Živi se vani po cijele dane i to mi je fantastično. Osim toga, volimo jesti u restoranima, a ovdje se neprestano nešto novo otvara i nudi i stvarno je dobro - kaže Delphine koja piše i recepte na svom blogu i kaže kako je najtraženiji onaj za - sarmu.

EPILOG

Nakon vjenčanja, Delphine i Marko su neko vrijeme živjeli s njegovim roditeljima u Primoštenu, pa je ona imala priliku dobro naučiti hrvatski. Radila je kao turistički pratitelj za grupe Francuza koje su dolazile u Hrvatsku, te je u tri godine naučila povijest i kulturu zemlje. Potom je radila 5 godina u jednoj agenciji, a onda je lansirala blog o Hrvatskoj na francuskom i engleskom www.one-croatia.com. Uz to postala je i majka tri djevojčice.

Mastercard i Jutarnji vjeruju da je budućnost turizma iskustveni turizam s fokusom na originalan, autentičan, personaliziran doživljaj koji postaje neprocjenjiv. Na platformi priceless.com Mastercard nudi luksuzna, avanturistička, neuobičajena iskustva, pogled iza scene i privatne doživljaje koje kreiraju stakeholderi u turizmu, a u serijalu Neprocjenjiva Hrvatska na jutarnji.hr testiramo luksuzna, gurmanska, hedonistička, adrenalinska iskustva.

A MOŽETE IH I VI ISPROBATI!


Projekt Neprocjenjiva Hrvatska napravljen je u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Mastercarda, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:57