ODLUKA STOŽERA

HRVATSKI RADNICI NEĆE MOĆI RADITI U NOVOM MESTU I VRAĆATI SE U KARLOVAC Ako prijeđu granicu, moraju u samoizolaciju na dva tjedna

 Blaž Samec/DELO / CROPIX

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije u nedjelju je poručio da hrvatski radnici koji dnevno prelaze hrvatsko-slovensku granicu, neće u ponedjeljak moći ići raditi u Novom Mestu i vraćati se u Karlovac, nego će, ako prijeđu granicu, morati u samoizolaciju.

Načelnik županijskog Stožera CZ Josip Ribar rekao je da će karlovački radnici sigurno morati u samoizolaciju zbog sprječavanja širenja zaraze COVID-19 ako sutra prijeđu granicu i vrate se kući.

Naime, od noćas je cijela Slovenija, a ne samo Bela Krajina, proglašena područjem osobito visokog rizika širenja koronavirusa (COVID-19), te će na povratku u Hrvatsku svi oni morati ići u dvotjednu karantenu. Prethodnih nekoliko dana nisu morali jer je, kaže Ribar, Novo Mesto u Dolenjskoj, a samo Bela Krajina je, do noćas, bila u takozvanoj kategoriji 2, među područjima visokog rizika zaraze.

„Znači, radnici koji kažu da u petak i subotu, pri povratku iz Slovenije u Hrvatsku, nisu dobili rješenja o obaveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji, iako su iz Dolenjske prošli kroz Belu Krajinu, trebaju znati da to više neće biti tako. Neovisno od toga iz kojeg djela Slovenije su stigli ići će na 14 dana u samoizolaciju“, rekao je Ribar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:22