SABORSKA ZASTUPNICA

HRVATSKI SABOR POTVRDIO OSTAVKU VLADIMIRE PALFI Njezin mandat sada preuzima Snježana Sabolek iz Živog zida

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2019. u 12:34

Zagreb, 230318. Markov trg.
Sabor.
Konferencija za medije Kluba zastupnika Zivog zida o temi: Prava djece u Republici Hrvatskoj.
Na fotografiji: Vladimira Palfi Sincic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Vladimira Palfi Sinčić

Hrvatski sabor je u petak potvrdio ostavku potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost, te početak obnašanja zastupničke dužnosti njezine zamjenice Snježane Sabolek.

Palfi Sinčić već je jednom mandat stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba oko mandata u Europskom parlamentu, napustio Živi zid, a kako bi mandat ostao stranci, Palfi Sinčić podnijela je ostavku, jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

Sabolek je odmah i prisegnula da će zastupničku dužnost obnašati savjesno i odgovorno te u svom radu držati se zakona i Ustava i poštovati pravni poredak.

Potvrđen je i prestanak zastupničkog mandata predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću zbog odlaska u Europski parlament, te dolazak na njegovo mjesto Damjana Vucelića.

Zbog odlaska u Europski parlament potvrđen je i prestanak zastupničkog mandata SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, na čije mjesto dolazi SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo