ČESTITAMO!

HRVATSKI SREDNJOŠKOLCI OSVOJILI ČETIRI SREBRNE I JEDNU BRONČANU MEDALJU Naši učenici briljirali na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Rumunjskoj

 
 Matematicka natjecanja FACEBOOK

Matematička reprezentacija naše zemlje iz Rumunjske se vraća s čak pet medalja - četiri srebrne i jednom brončanom. Najbolji srednjoškolci, njih šest, našu zemlju predstavljali su na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi. U konkurenciji su bili učenici iz 116 zemalja.

Osvojili su 145 bodova, što je najbolji rezultat otkako se naša zemlja natječe, a ovo im je i treći najbolji rezultat u povijesti. U reprezentaciji su Tadej Petar Tukara i Petar Nizić Nikolac iz zagrebačke XV. gimnazije, Marin Varivoda iz zadarske Gimnazije Franje Petrića, Borna Šimić iz slavonskobrodske Gimnazije Matije Mesića, Ilja Uzelac Bujišić, koji se preselio u Beograd, no još ima pravo nastupa za Hrvatsku te Ivan Novak, učenik Srednje škole u Vrbovcu. S njima su na put krenuli i voditelji Petar Bakić te Matija Bucić.

- Ovo je fantastičan rezultat i jako smo ponosni. Ivan je vrlo skroman dečko, samozatajan. Čim se upisao u našu školu, pokazivao je veliki interes za matematiku i jako je napredovao. Evo, prije mjesec dana je maturirao i upisao se na Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer matematika, i u srijedu će doći po svjedodžbu. Do tad ćemo njegova mentorica i ja smisliti kako upriličiti neku proslavu ovog sjajnog rezultata - kaže Mirjana Pušić, ravnateljica Srednje škole u Vrbovcu.

Srednja škola Vrbovec
Ivan Novak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:55