FIRST GLOBAL CHALLENGE

HRVATSKI SREDNJOŠKOLCI PUTUJU NA PRESTIŽNO SVJETSKO NATJECANJE U AMERICI Troje mladih Hrvata putuje u Washington predstavljati budućnost naše robotike

Ekipa hrvatskih srednjoškolaca sudjelovat će na svjetskom natjecanju u robotici za učenike srednjih škola, priopčili su danas iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Na natjecanje u Washington D.C. će otputovati učenici Ema Krnjajić, Leon Stjepan Uroić i Matej Đudarić, uz mentoricu dr. sc. Anu Sović Kržić.

FIRST Global Challenge je svjetsko natjecanje iz robotike za učenike srednjih škola. Svaku državu predstavlja ekipa od 3-7 učenika i jedan mentor. Tema natjecanja ove godine je «H2O Flow». Svaka ekipa mora sastaviti i programirati robota koji će čistiti rijeku od štetnih kemikalija. Završni međunarodni susret se ove godine održava 16-18. srpnja 2017. u Washington DC.

Za vrijeme susreta slučajnim izborom će se povezati tri države u jedan savez. Dva saveza se suprotstavljaju u 2.5-minutnoj robotskoj igri. Predviđeno je šest robotskih igri za svaki tim kroz dva dana natjecanja. U svakoj igri se slažu drugačiji savezi, kako bi se mlade usmjeravalo k timskom radu u međunarodnom okruženju.

Samo natjecanje prati velika produkcija, u stilu sportske olimpijade, sa svečanim programom otvaranja i zatvaranja, te prijenosom uživo svih robotskih igara preko Interneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:36