AKCIJA

HRVATSKI VOJNICI NA POVRATKU S HODNJE PLANINARSKOM STAZOM NA VELEBITU SPASILI FRANCUZA Turist je teško stradao vozeći 'quad' kod predjela Štirovače

 
 MORH

Nakon hodnje ključnog osoblja Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na Velebitu, pripadnici Vojne policije i Medicinskog tima Hrvatske vojske u ponedjeljak su uočili francuskog turista koji je stradao prilikom pada s quad vozila kod predjela Štirovače, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz MORH-a.

- Satnik Marin Jerković i nadnarednik Ivica Plečić iz Vojne policije te pripadnici Medicinskog tima, u čijem su sastavu bile liječnice natporučnice Tajana Vujnović i Danijela Vrhovski te medicinske tehničarke natporučnica Valentina Malović i nadnarednica Magda Gugić, kao i vozač sanitetskog vozila skupnik Janko Pozaić, sudjelovali su u spašavanju ozlijeđenog turista. Pomogli mu i zbrinuli ga te potom i prevezli u najbližu bolnicu u Gospiću, otkrili su u MORH-u.

- Tom prilikom pripadnici Hrvatske vojske brzinom reakcije i stručnošću pokazali su na djelu svoju profesionalnost, zaključuje se u MORH-ovom priopćenju.

MORH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:15