EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

HSLS će kandidirati guvernera Rohatinskog za premijera

Čelništvo liberala bi na svojoj izbornoj listi željelo vidjeti ime čovjeka kojeg građani doživljavaju kao spasitelja kune
 CROPIX

ZAGREB - Šef HSLS -a Darinko Kosor intenzivno pregovara s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim o njegovu političkom angažmanu na parlamentranim izborima, doznaje Jutarnji list iz izvora bliskih toj stranci.

U vrhu HSLS-a nisu željeli komentirati informaciju o političkim razgovorima s Rohatinskim. No, spomenuta vijest, koja će snažno odjeknuti u političkoj sferi, pokazuje ozbiljne ambicije novog šefa HSLS-a Darinka Kosora.

Nekoliko je razloga zbog kojih HSLS želi angažirati Rohatinskog. Prvi je, svakako, snažan politički ugled koji guverner Rohatinski uživa u Hrvatskoj. Već dugi niz godina slovi za javnu ličnost koja jasno artikulira stajališta u korist građana Hrvatske. Drugo, takva pozicija donijela mu je veliku popularnost, koja bi se, prema zamisli HSLS-a, vrlo lako pretočila u izborne glasove. Treće, Rohatinski je osoba koja iza sebe nema skandala te je vrlo spretno, barem dosad, sprečavao uvlačenje Hrvatske narodne banke u stranačke interese. I četvrto, Rohatinski je otvoreni kritičar fiskalne i monetarne politike HDZ-a koja je zemlju dovela na rub gospodarske propasti i slijedi trend većine hrvatskog izbornog tijela.

ČLANAK U CIJELOSTI PRČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:20