ODLUKA

HSLS OSTAJE U VLADAJUĆOJ KOALICIJI Darinko Kosor: 'Središnje vijeće odbilo je moj prijedlog da napustimo većinu'

 Ivan Klindic / CROPIX

HSLS ostaje u vladajućoj koaliciji, objavio je predsjednik te stranke Darinko Kosor nakon sastanka Središnjeg vijeća HSLS-a održanog u nedjelju.

Kako piše N1, Kosor je izjavio da je kao predsjednik stranke Središnjem vijeću predložio izlazak iz vladajuće koalicije, "ne samo zbog zadnje dvije press konferencije Milorada Pupovca, nego zbog ukupnog stanja u koaliciji - od Milana Bandića i GUP-a do svih ucjena koje od HNS-a imamo zadnjih godinu dana". Međutim, Središnje vijeće je nakon rasprave odbilo njegov prijedlog. Zaključeno je da to nije dobar potez za jednu liberalnu stranku.

- Ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka izađe iz koalicije na temi nacionalnih manjina, objavio je Kosor. Također je rekao kako je to bio "jedini razlog zašto su članovi Središnjeg vijeća donijeli takvu odluku."

Upitan da komentira kako je rekao kako nema bolje koalicije u Hrvatskoj, a ipak su razmišljali o izlasku, Kosor je rekao "nema bolje za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, to je moja rečenica".

- Nikada nije bilo bolje koalicije - HDZ predvođen Andrejem Plenkovićem, HNS, HSLS i klubovi nacionalnih manjina, dodao je.

- Vidjet ćemo kakvo će biti stanje manjina kada budu neke druge koalicije. Ovo je najbolja koalicija i toga Milorad Pupovac treba biti svjestan, kaže Kosor.

Dodao je i da je odlučeno da odluku o ovakvim prijedlozima ubuduće neće donositi Središnje vijeće, već predsjednik stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:32