OČEKUJU JEDAN MANDAT

HSLS PREDAO KANDIDACIJSKU LISTU ZA EUROPSKI PARLAMENT 'Najvažnije je očuvati liberalnu Europu'

 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska socijalno-liberalna stranka u ponedjeljak je Državnom izbornom povjerenstvu predala kandidacijsku listu za Europski parlament, a nositeljica liste Saša Poljanec Borić poručila je da je najvažnije jačanje liberalnih ideja u Hrvatskoj i očuvanje liberalne Europe.

Poljanec Borić nakone predaje lista izjavila je novinarima da HSLS očekuje jedan mandat. No, dodala je, „nije najvažnije što su naša očekivanja nego jačanje liberalnih ideja u Hrvatskoj i očuvanje liberalne Europe“. „Europu su stvorili liberali, liberali će je i zadržati“, poručila je.

Kazala je da se HSLS-ov program zove 'Dobar dan građani, doviđenja birokrati', kojim će se „boriti protiv prodavača magle, a kojih u ovom trenutku i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji ima puno“.

"To je jasan program i primjeren trenutku u kojem se Hrvatska nalazi. Prva točka programa glasi 'Europska unija je rješenje, a nije problem', druga je 'Schengen sada i odmah', a treća točka je 'Protiv ortačkog kapitalizma, a za narodni kapitalizam utemljen na vladavini prava'“, iznijela je glavne točke programa.

"Tih prodavača magle ima na svim stranama, i desni i lijevi komesari, a osobito koalicije koje miješaju kruške i jabuke, a kada uđu u EP, rastavit će se na proste sastavne dijelove i ući u različite političke grupacije tako da hrvatski građani koji će im dati glas to ne znaju“, pojasnila je.

Odbacila je navode da je HSLS u Hrvatskoj u koaliciji u kojoj su pomiješane kruške i jabuke, rekavši da liberali vrlo često u EP-u glasaju s pučanima tako da „nema ništa neprincipijelno u našoj koaliciji“.

HSLS na ove izbore izlazi samostalno i jako smo ponosni jer mislimo da branimo političke ideje koje trebaju biti afirmirane kako u Hrvatskoj tako i u EU u vremenima koja dolaze, zaključila je Poljanec Borić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:49