DIO ČLANOVA PROTIV PREDSJEDNIKA

HSLS u krizi: Liberali ne podržavaju Kosorovu megastopu

Ivan Čehok smatra da je Kosor trebao obavijestiti stranku prije nego što je izašao u javnost s prijedlogom
 Tea Cimaš/CROPIX

ZAGREB - Prijedlog predsjednika HSLS-a, Darinka Kosora, da se primanja veća od 25.000 kuna oporezuju po megastopi od 50 posto naišao je na velike otpore u stranci.

- Predložio sam Kosoru da se on, naš drugi saborski zastupnik Antun Korušec, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič i ja sastanemo i da nam on objasni taj prijedlog. Mi za taj prijedlog nismo znali, niti smo upoznati s njim, što bismo, kao predstavnici HSLS-a u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, trebali biti - izjavio je danas Ivan Čehok, zastupnik HSLS-a u Saboru i varaždinski gradonačelnik.

Dodao je da Kosor kao stranački čelnik ima pravo nuditi prijedloge, ali o tome mora obavijestiti stranku. Ipak, priznaje, prijedlog uvođenja megastope poreza na dohodak od 50 posto pomalo odstupa od liberalnih načela.

Nezadovoljstvo prijedlogom iskazao je i Davor Štern, jedan od ekonomskih stratega HSLS-a. I nekoliko drugih članova HSLS-a s kojima smo jučer razgovarali smatraju da je Kosor svojim prijedlogom uvođenja porezne stope od 50 posto postigao potpuno suprotan učinak od onoga koji je očekivao. To, strahuju, neće pridonijeti rastu popularnosti stranke, koja je prošle parlamentarne izbore završila sa samo dva zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:22