KONGRES EPP-A

HSS ima 4 delegata, Beljak tvrdi: Ako je netko tamo, bit će sankcioniran

Krešo Beljak
 Damir Krajac / CROPIX

Iako je Hrvatska seljačka stranka (HSS) još u svibnju ove godine na svim stranačkim tijelima odlučila da više nije članica Europske pučke stranke (EPP), a njihov predsjednik Krešo Beljak stalno kritizira njihovu grupaciju i HDZ, oni se i dalje službeno vode kao da su dio Pučana, a četiri njihova člana navedena su i kao delegati na izbornom kongresu EPP-a u Zagrebu.

Na službenim stranicama EPP-a HSS je i dalje član, a u službenoj dokumentaciji za izborni kongres, koja je objavljena na stranicama zagrebačkog kongresa, između 51 stranke koja ima pravo glasa, uz HDZ koji ima 12 delegata, naveden je i HSS s četiri delegata. To su i jedine dvije stranke iz Hrvatske koje su članice EPP grupe. Čelnik HSS-a Krešo Beljak za Jutarnji pojašnjava kako su oni donijeli odluke da više nisu član EPP-a, ali tehnički se još vode kao član jer moraju podmiriti neka sitnija dugovanja za članarinu.

- Donijeli smo odluke i uputili sve službene dopise EPP-u. HSS više nije dio priče s Vučićem, Tajanijem i ostalima. Na izbornom kongresu nema nikoga iz HSS-a, jedino ako se netko meni iza leđa predstavlja tako. Mi smo se jasno očitovali - pojašnjava Beljak.

Ako je netko njemu iza leđa na kongresu, za to, kaže, postoje sankcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:03