PARTNERI

HSU NASTAVLJA SURADNJU S SDP-om Na predsjedničkim izborima podržat će Zorana Milanovića

 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) izvijestila je u ponedjeljak da će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati SDP-ova kandidata Zorana Milanovića.

HSU nastavlja stratešku suradnju sa SDP-om u okviru "Deklaracije o dobrom društvu" u cilju ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu, navodi HSU u priopćenju.

To je za HSU očekivan slijed događaja s obzirom na to da smo bili partneri u koalicijama (Kukuriku, Hrvatska raste, Narodna), a dosezi političke suradnje sa SDP-om na čelu s Milanovićem su mjerljivi, stoji u priopćenju.

Godine 2011. nastavili smo usklađivanje mirovina koje su prije toga dvije godine bile zamrznute. Predizborno obećanje da ćemo ukinuti povlaštene mirovine za saborske zastupnike, članove Vlade i suce Ustavnog suda ispunili smo na samom početku mandata 2011. godine, ističe HSU.

"Poboljšali smo Zakon o mirovinskom osiguranju na način da smo pravičnije odredili penalizaciju te omogućili umirovljenicima rad na pola radnoga vremena, što je izazvalo lavinu optužbi tadašnje oporbe, a današnje vlasti".

Uveli smo kategoriju mirovine za umirovljenike s dugogodišnjim stažom (60 godina života, 41 staža) koji odlaze u mirovinu bez penalizacije te učinili održivim sustav dopunskoga zdravstvenog osiguranja definiranjem jedinstvene cijene police u iznosu od 70 kuna, kaže se u priopćenju.

Uredno smo završili isplatu svih obaveza u procesu obeštećenja umirovljenika, s tim da smo 2015. godine od preostalih sredstava umirovljenicima isplatili božićnicu iz umirovljeničkog fonda, podsjeća HSU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:11