LATINICA U SIJEČNJU

'HTV 3 kreće tijekom rujna. Utakmice HNL-a manje su posjećenije od kazališta pa vjerujemo da ćemo imati publiku'

    AUTOR:
    • Tina Premec

  • OBJAVLJENO:
  • 03.09.2012. u 14:45

Biljana Gaurina / CROPIX

Vršitelj dužnosti glavnog urednika javne televizije Dean Šoša nekoliko je puta napominjao kako im kao javnoj televiziji rezultati gledanosti nisu i ne mogu biti najvažnije mjerilo

ZAGREB - HTV 3 krenut će tijekom rujna, a HTV 4 do kraja godine, najavio je vršitelj dužnosti glavnog urednika javne televizije Dean Šoša na današnjem predstavljanju programa HRT-a za sezonu 2012./2013. godinu.

Kako za nove programe, tako i za dva postojeća, Šoša je najavio da će biti drugačiji od drugih, točnije više nego ikad inzistirat će se na javnom sadržaju, a za gledatelje pokušati izboriti kvalitetom, a ne komercijalnim projektima poput ‘Sulejmana’ i ‘Larinog izbora’. Tako je koncipiran i HTV 3.

- Postoji zasićenost komercijalnim sadržajima i puno toga je trivijalizirano. Paralelno s tim rastao je broj raznih javnih zbivanja koje publika nije mogla vidjeti na TV programima, posebno ne u udarnom terminu. Misija nam je vratiti pred male ekrane upravo publiku koju zanimaju ti događaji, što je najzahtjevniji programski sadržaji - pojasnio je Šoša.

Program će izgledati tako da će do 19 sati ići najjači sadržaji iz HTV-ove arhive, od dokumentaraca, antologijskih obrazovnih emisija do serija.

Potom slijedi filmski ciklus kultnih redatelja i glumaca poput Charlieja Chaplina, a od 21 sat ‘Art talk show’ u kojem će gostovati najznačajniji umjetnici, znanstvenici, glazbenici... Dio postojećih emisija također će se prebaciti na HTV 3 poput ‘Petog dana’ i Posebnih dodataka’.

V.d. urednika informativnog programa Hrvatskog radija Mario Harapin, v.d. glavne urednice Hrvatskog radija Biljana Romić, v.d. urednice informativnog programa HRT-a Sanja Mikleušević Pavić, v.d. glavnog urednika HRT-a Dean Šoša

- Utakmice HNL-a manje su posjećene od kazališta, tako da vjerujem da ćemo imati publiku - zaključio je Šoša koji je nekoliko puta napominjao kako im kao javnoj televiziji rezultati gledanosti nisu i ne mogu biti najvažnije mjerilo.

Isti smjer programski šefovi - Šoša i v.d. urednika informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević-Pavić - planiraju i za HTV 1 i HTV 2.

- Glavna karakteristika nove sheme ‘Novi horizonti’ je povratak javnih sadržaja u udarni termin. Također inzistirat ćemo na čvrstoj, neporomjenjivoj satnici kako gledatelje ne bi zbunjivali i naviknuli ih da uvijek znaju kada mogu pratiti svoje emisije - kazao je Šoša. Od noviteta, posebno onih u Informativnom programu tu su - vanjskopolitička emisija ‘Horizonti’ ( Dragan Nikolić i Ivana Dragičević), ‘Spektar’ ( Petar Štefanić), ‘Paravan ( Robert Zuber i Tina Šimurina), ‘Damini gambiti’ ( Elizabeta Gojan), ‘Nulta točka’ ( Mislav Togonal),...

Što se tiče emisije ‘Latinica’, ona će krenuti u siječnju ako se, kako je to objasnila Mikleušević-Pavić, ispune svi vrlo ekstenzivni zahtjevi Denisa Latina, a uskoro bi trebalo napokon krenuti i snimanje nove sezone serije ‘Odmori se, zaslužio si’.

Izdvajamo