'SVI ZA LUKIN KORAK'

HUMANITARNA AKCIJA ZA MALIŠANA IZ BARANJE Pokrenimo lavinu dobrote i omogućimo malenom Luki Novak da prohoda i potrči roditeljima u zagrljaj!

 
Luka Novak

Mladi bračni par Kaja (31) i Marjan (33) iz malog baranjskog mjesta Kozarac u Općini Čeminec imaju samo jednu želju koja bi ih učinila najsretnijim roditeljima na svijetu, a to je da njihov sinčić Luka napokon prohoda i potrči im u zagrljaj.

Maleni Luka ima jednu godinu i devet mjeseci. Na žalost, rođen je kao neurorizično dijete te ima hipertonični distonični obrazac. Luka ne može ni hodati, ni sjediti. Nakon bezuspješnih pokušaja liječenja po hrvatskim zdravstvenim ustanovama pomaka nema, a nada za Lukino izlječenje pojavila se u specijaliziranoj dječjoj bolničkoj ustanovi u Londonu. No, za Lukine sedmodnevne terapije u londonskoj bolnici i boravak roditelja potrebno je izdvojiti oko pet tisuća eura. Kako Kaja i Marjan svojim skromnim primanjima ne mogu pokriti te visoke troškove, Dubrovkinja velikog srca Iva Funtek pokrenula je humanitarnu akciju 'SVI ZA LUKIN KORAK'- prikupljanja financijskih sredstava kako bi se malom Luki omogućio odlazak u London na liječenje.

Luka Novak

Svi ljudi dobre volje i pravni subjekti koji žele pomoći svojim prilozima Luki i njegovim roditeljima mogu to učiniti na račun otvoren kod Hrvatske Poštanske Banke: Luka Novak - HR7723900013221473924.

Marjan Novak svoje djetinstvo nije proveo u rodnoj Baranji već se je iz progonstva kao dječak na kućno ognjište vratio 1998. godine.

-Zadnjih godinu dana ja i supruga Kaja borimo se kao lavovi da naše dijete prohoda. Nada se pojavila u Londonu, a mi novca nemamo od moje jedine plaće, s time da je Kaja odnedavno dobila status njegovateljice. Sve smo do sada pokušali da nam sinčić prohoda. Vodili smo ga na terapije i vježbe u Bizovačke i Krapinske toplice, po bolničkim ustanovama i dnevnim bolnicama u Vukovaru, Slavonskom Brodu, Đakovu, ali, na žalost, pomaka i naznaka o ozdravljenju nema. Jedina nam je nada ostala ova bolnica u Londonu. Od sveg srca zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji će nam pomoći u granicama svojih mogućnosti da nam dijete prohoda i počne živjeti normalnim životom – kazao je Marjan Novak.

Luka Novak

Luka Novak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:38