RACIJA

HVARSKI POLICAJCI U ULOZI 'PARTIBREJKERSA' Uletjeli u lokal dok je rođendanska zabava bila na vrhuncu. Gosti su mislili kako se radi o iznenađenju...

 
 Bozidar Vukicevic / Ilustracija / CROPIX

S obzirom na aktivnosti hvarskih policajaca od početka godine, čini se kako su se isti ozbiljno odlučili uhvatiti u koštac s kršiteljima zakona, ponajviše dilerima, i tako osiromašiti izdašnu otočnu "turističku" ponudu opijatima.

Zalaze u skrivene uličice i napuštene prostore pitoresknih hvarskih mjesta, promatraju dolaske trajekata i katamarana, svaki imalo neobičniji pokret pridošlih gostiju te mještana "važu" pod povećalom, a ne libe se, poput pravih tzv. "partibrejkersa", upasti na neku feštu i odraditi zacrtanu raciju. Iako još uvijek nisu zaplijenjene ozbiljne količine droge, hvarski policajci nižu uspjehe "na malo" ispisujući prekršajne i kaznene prijave.

Od početka lipnja, s prvim jačim dolaskom turista, zbog dilanja droge kazneno su prijavljene dvije osobe kod kojih je pronađeno 40 grama speeda i 2,5 grama heroina, a prekršajno je sankcionirano još sedam osoba.

U tu statistiku još nije ubrojena racija u Lola baru, jednom od omiljenih hvarskih mjesta, kad su u večernjim satima u nedjelju, na rođendansku zabavu jedne od zaposlenica lokala, upali policajci. Kako doznajemo, "vojska plavaca" ušetala je u lokal dok su padali konfeti i dok je slavlje bilo na vrhuncu.

Neki od gostiju prvotno su pomislili kako su uniformirani muškarci dio rođendanskog iznenađenja. Međutim, ubrzo su svi prisutni shvatili kako će posjet policajaca nekima i prisjesti, s obzirom da je kod pojedinaca pronađeno nešto kokaina, marihuana te nekoliko boksera i bejzbol palica. Među privedenima su, doznajemo, i voditelj kluba te konobarica, koji su nakon obrade pušteni na slobodu.

A što se tiče policijske statistike za Hvar od početka ove godine, iz PU splitsko-dalmatinske kažu kako su u prvih pet mjeseci prekršajno prijavili 27 osoba zbog kršenja Zakona o suzbijanju zloporabe droga, dok je kazneno odgovarala tek jedna, i to zbog oduzeta 54 komada amfetamina.

- Policijski službenici PP Hvar samostalno i u suradnji s djelatnicima PU splitsko-dalmatinske kontinuirano, tijekom čitave godine, obavljaju poslove vezane uz otkrivanje i procesuiranje počinitelja prekršaja i kaznenih djela koja se odnose na zlouporabu droga - napominju još iz splitske policije. Hoće li se zbog tih kontinuiranih policijskih akcija smanjiti hvarska ponuda nedozvoljenih stvari, kako za turiste, tako i za lokalce, bit će vidljivo nadolazećih mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:45