OŠTRA OSUDA

HVIDRA OD BANDIĆA TRAŽI ISPIRKU ZBOG SASTANKA S PALMOM 'Ponizio je hrvatske branitelje i njihove obitelji, hrvatske institucije i našu državu'

Dragan Marković Palma i Milan Bandić
 Ronald Gorsic / CROPIX

HVIDRA je u ponedjeljak poslala priopćenje za javnost u kojem se ističe kako u ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske oštro osuđuju postupak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji se sastao s Draganom Markovićem Palmom, bivšim gradonačelnikom Jagodine, a sadašnjim predsjednikom skupštine toga grada u srpskoj regiji Šumadija. Marković je inače poznat kao suradnik notornog Željka Ražnatovića Arkana, a Bandić ga je pozdravio, kako je rekao, u svoje ime i u ime svih Zagrepčana.

To su mu mnogi zamjerili, a iz HVIDRA-e su priopćili da je Bandić 'izvršio sramotno vrijeđanje svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kada je dana 2. studenog u Gradskom poglavarstvu službeno primio deklariranog četnika Dragana Markovića Palmu'.

Navode da je Marković s Arkanom tijekom srpske agresije aktivno sudjelovao u pomoći paravojnim okupacijskim i zločinačkim postrojbama koje su okupirale istočnu Hrvatsku i tamo počinile brojne ratne zločine.

'Posebno je neshvatljivo da je imenovani došao na poziv samog gradonačelnika Bandića, te da se susret održao na sam dan obilježavanja 27. godišnjice pada Lužca, kada su pripadnici Arkanovih paravojnih četničkih postrojbi pobili 69 hrvatskih branitelja i civila, a 30 osoba se i danas vode kao nestali. Ovim je činom gradonačelnik Bandić ponizio hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, hrvatske institucije i našu državu u vrijeme kada se priprema obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje', stoji u priopćenju HVIDRA-e u kojem se Bandića poziva i na ispriku zbog ovog sastanka.

'Gradonačelniče, možda i možemo razumjeti da niste bili upoznati s prošlošću Vašeg gosta, no smatramo da bi na takvoj funkciji trebali imati vjerodostojne informacije, te da ste se, u najmanju ruku, dužni ispričati svima koji su svojom žrtvom doprinijeli slobodi naše države', stoji u priopćenju HVIDRA-e koje potpisuju Predsjednik GO HVIDR-a RH Josip Periša i Predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:11