INVESTICIJE

HYUNDAI I VELIKA IZRAELSKA TRANSPORTNA KOMPANIJA ZAINTERESIRANI ZA ULAGANJE U HRVATSKU Njihovi predstavnici sastali se s Horvatom i Plenkovićem

 Vlada RH

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u utorak je izvijestilo da su u posjetu Hrvatskoj boravili predstavnici tvrtke Taavura Holdings, jedne od najvećih transportnih i logističkih tvrtki u Izraelu, te predstavnici Hyundai Motor Europe, a razgovaralo se o mogućnostima ulaganja.

Kako se navodi u priopćenju, nakon sastanka s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, predstavnike dviju tvrtki primio je i premijer Andrej Plenković, koji je naglasio kako Hrvatska, vodeći politiku fiskalne konsolidacije te nizom poreznih i administrativnih rasterećenja, stvara povoljniji poslovni okvir za nove investicije, posebno u područjima koja podrazumijevaju razvoj novih tehnologija.

"Ministar Horvat istaknuo je kako su Vladinim proaktivnim pristupom prema poduzetnicima, predstavljanjem Hrvatske kao poželjne destinacije za investitore te poticajnim zakonodavnim okvirom stvorene pretpostavke za današnji susret s predstavnicima tvrtke Taavura Holdings i Hyundai Motor Europe. Iskoristio je tu priliku kako bi im predstavio komparativne prednosti Hrvatske za ulaganja te mogućnosti koje se nude investitorima putem Zakona o poticanju ulaganja i Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte", navodi se u priopćenju.

Izraelsku delegaciju predvodio je predsjednik Uprave Taavura Holdings Zvika Livnat, član Uprave Shay Livnat i potpredsjednik Uprave Eitan Damry.

Iz Ministarstva u priopćenju prenose da je predsjednik Uprave Zvika Livnat naglasio "kako se u Hrvatskoj osjeća vrlo ugodno, izrazivši uvjerenje da će pronaći područje za zajedničku suradnju i projekte, s obzirom da Taavura Holdings zapošljava više od 10.000 ljudi u vrlo širokom spektru djelatnosti, te da svoj razvoj temelje na prirodnom i kontinuiranom rastu".

Također prenose kako su predsjednik Hyundai Motor Europe Dong Woo Choi te direktor proizvodnje te tvrtke Thomas A. Schmid "naglasili pozitivne pomake u investicijskom ozračju i uvjeta za poslovanje u Hrvatskoj, posebno istaknuvši važnost političke stabilnost za svakoga tko želi ulagati u Hrvatskoj".

"Izrazivši spremnost za nova ulaganja, poput otvaranja novog prodajnog servisnog centra i budućeg sjedišta Hyundai Hrvatska u Zagrebu, podržali su Vladu u daljnjem ulaganju u obrazovanje mladih, posebno u području ICT-a, gdje Hrvatska ima izuzetno kvalitetne kadrove", ističu iz Ministarstva u priopćenju.

Jedan od povoda susretu bilo je i otvaranje novog prodajno-servisnog centra i budućeg sjedišta Hyundai Hrvatska na zagrebačkom Jankomiru, a iz Ministarstva najavljuju da će ministar Horvat večeras sudjelovati na svečanosti otvorenja tog centra te još još jednom uputiti poziv potencijalnim investitorima da izaberu Hrvatsku kao mjesto svog budućeg ulaganja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:06