ZAVRŠNI RAZGOVORI

I GLOGOŠKI KANDIDAT ZA MINISTRA BRANITELJA Jedan od organizatora prosvjeda u Savskoj u pratnji Klemma došao na razgovor s premijerom

'Spreman sam ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja i za bolje sutra hrvatskog naroda'
 Davor Pongračić/CROPIX

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković primio je u srijedu u Banskim dvorima i ostale 24 braniteljske udruge koje su mu predložile nekoliko kandidata za ministra tog resora, koji je nakon smjene Mije Crnoje bez čelnog čovjeka već mjesec i pol.

Premijer je poručio kako su mu branitelji predložili veći broj kandidata, a da će on do petka ili najkasnije do početka idućeg tjedna izabrati trojicu-četvoricu između kojih će i izabrati novog ministra.

Glogoški se premišlja

Predsjednik udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66, Đuro Glogoški, jedan je od kandidata za novog ministra branitelja u Vladi premijera Tihomira Oreškovića.

Neslužbeno je to Jutarnjem listu u srijedu poslijepodne potvrdio izvor blizak organizatoru braniteljskog prosvjeda, no nije htio otkriti hoće li Glogoški prihvatiti kandidaturu. Za to vrijeme, Đuro Glogoški nam nije odgovarao na telefonske pozive.

Upravo je bio na sastanku kod premijera Oreškovića, na kojem se između ostalog razgovaralo i o toj temi.

Službenih izjava iz šatora u Savskoj, oko mogućeg imenovanja njihovog vođe na mjesto novog resornog ministra, u srijedu nije bilo. No, među braniteljima se osjećalo određeno zadovoljstvo.

- Našu podršku ima svaki kandidat koji je hrvatski branitelj i želi raditi u interesu hrvatskih branitelja, a Đuro Glogoški to svakako jest - rekao nam je naš izvor.

Kada je riječ o HDZ-ovom kandidatu Milijanu Brkiću, s njim se premijer napokon našao u utorak.

- Brkić ima podršku svoje stranke, to je svima jasno, ali proces je proces. U tom procesu, kad smo formirali Vladu, također smo imali više kandidata i izabrali smo najkvalitetnije osobe. S Brkićem sam imao dobar dijalog, on je bio u ratu, ima pozitivne kvalitete, ali bitno je da čujem i vidim i druge kandidate nakon čega ću donijeti odluku - poručio je premijer.

‘Važni su i zamjenici’

Tomo Medved, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, rekao je kako je zadovoljan sa sastankom na kojem su tražili žurno imenovanje ministra kako bi se što prije počeli rješavati problemi te populacije.

- Istaknuli smo da je pored ministra, važno i imenovanje zamjenika i pomoćnika, iznijeli smo i prijedlog za žurno rješavanje pitanja izrade novog zakona o hrvatskim braniteljima, rješavanje zdravstvenih pitanja, a za sve je prvi korak imenovanje osobe s kojom će udruge uspostaviti dijalog - rekao je Medved.

Glogoški: 'Spreman sam se opet žrtvovati za bolje sutra hrvatskog naroda'

'Kandidat sam za ministra hrvatskih branitelja i bio sam na razgovoru kod predsjednika Vlade gospodina Tihomira Oreškovića. Razgovarali smo otvoreno i ono što u konačnici govorimo cijelo vrijeme, a to je da sam spreman ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja i u konačnici za bolje sutra hrvatskog naroda i hrvatske države', rekao je Glogoški u srijedu navečer za Dnevnik 3 HTV-a, potvrđujući neslužbene informacije o svojoj kandidaturi za položaj u Vladi.

Na pitanje čiju podršku ima, Glogoški je rekao da ga podupire 'mnogobrojna braniteljska populacija koja je prošla ovdje kroz šator, mnogobrojne braniteljske udruge'.

'Vjerujem i jedan veliki dio hrvatskog naroda koji je prepoznao štio su hrvatski branitelji učinili u Domovinskom ratu', kazao je Đuro Glogoški u Dnevniku 3. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:25