NAKON JOSIPOVIĆA

I oni otkazali: Türk i Izetbegović također ne idu na Nikolićevu inauguraciju

 Goran Srdanov / BLIC / CROPIX

ZAGREB/SARAJEVO - Slovenski predsjednik Danilo Türk i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović neće ići na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića 11. lipnja, slijedeći tako primjer hrvatskog kolege Ive Josipovića, objavila je danas televizija Al Jazeera Balkans.

Türk je novinaru Al Jazeere potvrdio da neće ići na Nikolićevu inauguraciju prigodom obilježavanja 100. godišnjice pogibije Bošnjaka u slovenskom mjestu Logu pod Mangartom.

"Poziv sam dobio, ali na inauguraciju neću ići? Zašto? Gledajte, nije pravi trenutak da o tome govorim", kazao je Türk, odgovarajući na novinarsko pitanje o odlasku na Nikolićevu inauguraciju.

Poziv je otklonio i Bakir Izetbegović koji je također bio na obilježavanju stote godišnjice pogibije Bošnjaka koji su se u sastavu austrougarske vojske u Prvom svjetskom ratu borili protiv Talijana na Soči.

Izetbegović je rekao da ga je Nikolić u srijedu navečer osobno telefonski zvao na inauguraciju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je da je to bilo "lijepo od njega", ali "on je čovjek koji je promijenio retoriku, ali je li promijenio i stavove, to će nam morati dokazati u vremenu koje dolazi", kazao je, rekavši da neće na inauguraciju.

Pošto je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović u srijedu objavio da neće ići u Beograd 11. lipnja, na Nikolićevoj inauguraciji neće biti većine predsjednika zemalja regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:44