ODLAZAK VELJKA OSTOJIĆA

IDS OSTAJE U KOALICIJI Ivan Jakovčić će preuzeti obezglavljeno ministarstvo?

 Goran Sebelić/CROPIX

IDS ostaje u koaliciji i u roku od dva tjedna predložit će novog ministra turizma, obznanio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić nakon izvanredne sjednice Predsjedništva stranke. Sjednica se održala u subotu, u poslijepodnevnim satima nakon što je ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku na tu funkciju, a premijer Zoran Milanović ju je prihvatio.

Informaciju da SDP od njega traži da preuzme Ministarstvo turizma Jakovčić je u HTV-ovu Dnevniku komentirao uz znakovit osmijeh.

- Potrebno je razgovarati s ključnim ljudima u privatnom sektoru, s ljudima koji izravno rade u turizmu. Bez toga ne treba donositi odluke. Veljko je bio izuzetno stručan na tom području - rekao je Jakovčić.

Na konferenciji za novinare u stranci Jakovčić je rekao da je zemlja u teškom stanju i rušenje koalicije nije ono što građani očekuju.

- Promjene u koaliciji neophodne su i ovo je prilika za rekonstrukciju Vlade. Plan 21 više nije plan, on više ne postoji. Potreban je novi dokument za budućnost zemlje - rekao je predsjednik IDS-a.

Istaknuo je da IDS očekuje Milanovićev poziv na razgovor o budućnosti koalicije, iz koje ne istupaju jer su odgovorna stranka. Rekao je i da još nije poznato tko će biti IDS-ov novi ministar turizma.

Prema Jakovčićevim riječima, Ostojić, s obzirom na okolnosti, neće biti na listi za parlament EU. Istaknuo je da je Ostojić bio, prema mišljenju mnogih, najbolji ministar te da je ostavkom pokazao hrabrost.

Mimica: 'SDP za Jakovčića kao ministra turizma'

SDP-ov potpredsjednik Vlade Neven Mimica večeras je pozdravio odluku IDS-a o ostanku u vladajućoj koaliciji te je istaknuo kako SDP, što prvenstveno uključuje predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, poziva IDS da za kandidata za novog ministra turizma predloži svog predsjednika Ivana Jakovčića.

"Držimo da on po svojim i stručnim i političkim kompetencijama sigurno predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta može puno učiniti i za Istru i Hrvatsku", rekao je Mimica za Novu TV.

Upitan je li nakon svega moguće da Jakovčić sjedi u Vladi Zorana Milanovića, Mimica je odgovorio da se oni time približavaju izvornoj namjeri da svi predsjednici koalicijskih stranaka budu u Vladi jer je, kako je rekao, to pravo mjesto za razgovor, dogovor i dijalog o tome kako ne mijenjati Plan 21, nego kako ga unaprijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:29