ODLUKA SAVJETA STRANKE

IDS PODRŽAVA MILANOVIĆA 'Ovi izbori mogu biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled naše zemlje'

Boris Miletić i Zoran Milanović (arhiva)
 Tomislav Kristo / CROPIX

IDS će podržati kandidata Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske, odlučeno je velikom većinom glasova na večerašnjoj sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu.

Uz iskrenu zahvalu svim kandidatima lijevog-liberalnog centra koji su tražili i dobili priliku da predstave IDS-u svoje kandidature, kampanje i temeljne odrednice svojih programa, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da Milanović nudi najsnažnija jamstva za pobjedu napredne Hrvatske na nadolazećim predsjedničkim izborima.

- Na predsjedničkim izborima birat će se između nazadne i napredne Hrvatske. Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja, naglasio je Miletić dodajući da:

- Funkcija predsjednika Republike Hrvatske može itekako biti važna za sve građane Hrvatske, a posebice za Istru. Ulazak Hrvatske u Schengen zonu, kojim bi nestale granice u Istri, uklanjanje bodljikave žice na granici sa Slovenijom, kvalitetnije cestovno i željezničko povezivanje s cijelom Europom – pitanja su od presudnog značaja za Istru, a na koje budući predsjednik RH može i treba utjecati. Zoran Milanović dao je uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre i njezine civilizacijske, gospodarske i kulturne specifičnosti.

Predsjednik IDS-a je zaključio da „predsjednički izbori mogu također biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled Hrvatske u svijetu i pozicionirao našu zemlju na samom začelju u Europi.“

Podsjetimo, Milanovića su u utrci za nasljednika Kolinde Grabar-Kitarović do sada pordržali SDP, HSS, PGS, HSU te Demokrati Miranda Mrsića.

Svoju kandidaturu za šefa države dosad su među ostalim istaknuli Miroslav Škoro, Zoran Milanović, Mislav Kolakušić, Dalija Orešković, Dejan Kovač i Vlaho Orepić, dok je aktualna predsjednica nedavn poručila da će to uskoro učiniti.

Prema rezultatima najnovijeg Crobarometra, da su danas izbori, Grabar-Kitarović dobila bi 34,3 posto potpore, za Milanovića bi glasalo 23,9 posto, a za Miroslava Škoru 20,2 posto ispitanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:50