OPET U PROBLEMIMA

IGOR RAĐENOVIĆ PRIMIO DVA PRIJETEĆA PISMA Bivšem direktoru Zagrebačkih cesta koji je 2008. teško pretučen prijete i plivanjem Kupom ako ne posluša

Iz policije su nam potvrdili da se provode izvidi o slučaju, no detalje još skrivaju
Igor Rađenović
 Damjan Tadić / CROPIX

Na adresu Igora Rađenovića (48), direktora Sisačkog vodovoda, zadnjih nekoliko mjeseci stigla su dva prijeteća pisma. Pisma su ubačena u sandučić, pisana su rukom, a u njima su nepotpisane poruke da se makne iz Vodovoda ili će nastradati.

Kako neslužbeno doznajemo, u prvoj prijetećoj poruci spominje se i plivanje Kupom ako ne posluša i ne ode. Rađenović je prijetnju prijavio policiji u Sisku, poučen lošim iskustvom iz 2008. godine kada je, dok je bio direktor Zagrebačkih cesta, teško pretučen. Navodno je nadzorna kamera snimila osobu koja je ubacila pismo s prijetećim porukama u sandučić, a riječ je, opet navodno, o djelatniku Vodovoda.

U Sisačkom vodovodu teško je naći sugovornika o toj temi. No, neki od radnika Vodovoda s kojima smo razgovarali, uz obvezu da im ne navodimo imena, kažu nam da su prijeteća pisma tema dana u Vodovodu, da je policija bila u tvrtki, da je tijekom istrage razgovarano s nekoliko djelatnika Vodovoda, no, da nije točno utvrđeno tko je autor prijetećeg pisma.

Prije izvjesnog vremena navodno je Rađenoviću stiglo i drugo pismo, slične poruke, istog rukopisa, također bez potpisa. U pismu su ponovljene prijetnje, ali i dodane neke nove, jer direktor Rađenović nije poslušao ultimatum iz prvog pisma i - otišao.

Direktor Sisačkog vodovoda Igor Rađenović na naš upit o tom događaju kratko je odgovorio: “Ne bih to komentirao”. U sisačkoj policiji, pak, potvrdili su nam da se provode izvidi, no da zbog tajnosti istrage, ne mogu više o detaljima cijelog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:02