HUMANITARNA POMOĆ

IKEA donira žrtve poplava u Slavoniji sa 510 kuhinja

Zagreb, 180714.Zavrsni radovi na novom trgovackom centru Ikea u Rugvici koji bi trebao biti otvoren tijekom kolovoza.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Simunovic / CROPIX

ZAGREB - Direktor IKEA Hrvatske Dragan Skalušević i predstojnica Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirela Stanić-Popović potpisali su u petak ugovor o donaciji 510 kuhinja kućanstvima s poplavljenih područja istočne Slavonije, čija je ukupna vrijednost nešto viša od tri milijuna kuna.

Isporuka 510 kuhinja u Slavoniju počet će nakon 1. svibnja, a za sastavljanje kuhinja i educiranje instalatera prijavilo se 12 volontera, zaposlenika robne kuće IKEA Zagreb, priopćeno je iz te tvrtke.

"Sugrađanima iz istočne Slavonije prošle smo godine pomogli donacijom novaca i potrepština, a sljedeći korak je opremanje domova kuhinjama koje su važne za normalno funkcioniranje svake obitelji", rekao je Skalušević.

Neposredno nakon poplava IKEA Hrvatska je donirala Crvenom križu 200.000 kuna, a IKEA Švicarska 40.000 švicarskih franaka. IKEA Trading Services donirala je zalihe (voda, hrana, lijekovi) u vrijednosti od 5.000 eura najugroženijim područjima, a IKEA Švedska donirala je 24.000 eura organizaciji Save the Children, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:49