NAVALA NA SLOBODNA RADNA MEJSTA

Ikea se otvara 2012., a već su dobili 4000 molbi za posao

ZAGREB - Iako bi, prema najavama, švedska Ikea tek krajem iduće godine trebala otvoriti svoj prvi trgovački centar u Hrvatskoj, na adresu ove kompanije u posljednjih godinu i pol dana stiže od pet do deset molbi za posao na dan, a do sada je stiglo već oko 4000 molbi.

Nema natječaja

Ovaj podatak potvrđuje kolika je navala nezaposlenih Hrvata na radna mjesta , čak i ona koja još nisu niti oglašena. Radnim danom nam dolazi od pet do deset molbi za posao, iako nismo raspisali nikakav oglas.

Broj molbi pojačava se svaki put kad mediji objave neku novu informaciju vezano za otvaranje našeg trgovačkog centra, kazao nam je jučer Igor Štefanec, glasnogovornik Ikea Hrvatska . Samo za njegovu poziciju glasnogovornika pristiglo je čak 850 prijava. Slično je i u drugim uspješnim hrvatskim kompanijama.

Napredak u kompaniji

Prosječno se u koncern Agrokor za jedno radno mjesto javi više od 1500 kandidata, a naš odjel ljudskih resursa na godinu primi preko 45.000 molbi, kažu u Agrokoru. Slično je i u lancu trgovina “dm” koji svakodnevno primi dvadesetak molbi za posao, koje se unutar odjela analiziraju i klasificiraju te se na njih odgovara u najkraćem mogućem roku.

“Kada se javi potreba za novim radnim mjestom, dm otvara prvo interni natječaj kojim omogućava zaposlenima napredak i promjenu radnog mjesta unutar tvrtke. Ukoliko se na internom natječaju ne pronađe nitko tko zadovoljava kriterije natječaja, razmatraju se pristigle zamolbe u dm-ovoj arhivi, kažu u ovoj kompaniji.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:09