SLUČAJ AGROKOR

'IMAM JEDNU ZNAČAJNU INFORMACIJU ZA SVE' Ante Ramljak objasnio zašto će doći do zastoja u procesu kojim Sberbank traži 1,1 milijardu eura

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2017. u 12:42

Sergei Karpukhin / REUTERS

German Gref, generalni direktor Sberbanka

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak u četvrtak je izjavio da je sud u Londonu priznao zakon o postupku izvanredne uprave u Agrokor tako da nijedna tužba koja se pokrene u Londonu neće moći biti vođena, osim u postupku cijelog procesa izvanredne uprave.

Kako je Ramljak pojasnio na početku novinske konferencije na kojoj se prezentiraju ključne informacije o tražbinama vjerovnika i dobavljača prema koncernu Agrokor, to znači da će sve tužbe koje se budu pokretale na britanskim sudovima biti vraćene u postupak na hrvatske sudove.

"Mislim da je to jedna vrlo značajna informacija za sve", kazao je Ramljak, dodavši da ona govori da su bili na ispravnom putu i da to u velikoj mjeri olakšava cijeli postupak izvanredne uprave.

Kako su mediji ranije pisali, donese li sud u Britaniji takvu odluku, to će dovesti do zastoja u arbitražnom procesu kojim ruski Sberbank traži 1,1 milijardu eura. Sberbank osporava priznavanje procesa restrukturiranja pred sudovima u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo